Als hoogwerker gebruiker is veiligheid een van de meest belangrijke onderwerpen. Een veilig rij- en werkgedrag voorkomt ongelukken en schade. Deze hoogwerker cursus wordt afgenomen door een bij Safetyfreaks aangesloten opleidingscentrum. Als u geen of weinig ervaring heeft is de kans aanwezig dat u niet slaagt en dus geen certificaat behaalt.
Let op: hoe vroeger u deze boekt, hoe meer kans er is dat er nog plek voor u is. Deze cursus is te volgen door personen vanaf 18 jaar.
Neem contact met ons op voor de cursusdata.
- 5 jaar geldigheid
- 1 dag cursus
- Combinatie cursus
Merk | Safety Freaks |
---|---|
Geldigheid | 5 jaar |
Locatie | Amersfoort |
Code95 | Nee |
Waarom een hoogwerker cursus van Safetyfreaks?
Bij Safetyfreaks haal je goedkoop en snel je hoogwerker certificaat. Tijdens het werk hebben we te maken met de Arbeidsomstandighedenwet, kortweg de Arbowet. In de Arbowet zijn regels opgenomen over de veiligheid, gezondheid en het welzijn op onze werkplek. Om zo de risico’s, die genomen worden bij het werken op hoogte, beheersbaar te maken. Ladders, steigers en hoogwerkers zijn arbeidsmiddelen om werkzaamheden op hoogte uit te voeren; je veiligheid en gezondheid hangen in grote mate af van het correct gebruiken van deze middelen.
Maar niet alleen vanwege de veiligheid maar ook om de concurrentie achter je te laten is het tactisch om deze hoogwerker training te volgen. De verschillende categorieën hierin zijn te onderscheiden in:
- Categorie 1A: Verticaal werkende, eenpersoons gestempelde hoogwerkers.
- Categorie 1B: Telescoop-/kniktelescoop hoogwerkers, hoogwerkers op aanhanger, hoogwerkers op chassis of spinhoogwerkers met stempels.
- Categorie 3A: Zelfrijdende schaarliften en zelfrijdende eenpersoons verticaalliften.
- Categorie 3B: Zelfrijdende telescoop- en kniktelescoophoogwerkers met Jib.
Doelgroep
Voor deze cursus is ervaring vereist en deze cursus is dan ook bestemd voor mensen die dagelijks moeten werken met hoogwerkers en/of heftrucks. Als u geen of weinig ervaring heeft is de kans aanwezig dat u niet slaagt en dus geen certificaat behaalt. Je kan je met een groep of alleen inschrijven, zowel zakelijk als particulier. De training is gebaseerd op 1 dag, zodat je er zo min mogelijk tijd mee kwijt bent, want tijd is geld!
Doel van de cursus
Het bewust maken van de veiligheid en deze op de werkplek te vergroten. Uiteindelijk moet dit veilig werken tot resultaat hebben.
Als hoogwerker gebruiker is veiligheid een van de meest belangrijke onderwerpen. Een veilig rij- en werkgedrag voorkomt ongelukken en schade. Jaarlijks vinden er zo’n 1500 ongevallen plaats waar onder andere hoogwerkers bij betrokken zijn. Een groot deel van deze ongevallen hebben persoonlijk letsel tot gevolg en sommige ongevallen hebben zelfs een dodelijke afloop.
De hoogwerker gebruiker moet zich niet alleen strikt houden aan de voorschriften en maatregelen maar ook de discipline hebben om zich die veiligheid aan te leren.
Hoe ziet de trainingsdag eruit ?
08:30u: Ontvangst van de cursisten en introductie09:00u: Start met het theoretische gedeelte van de cursus waarin o.a. de aspecten veiligheid, techniek, controle, gebruik, toepassing als mogelijke gevaren aan bod komen.
11:15u: Rondvraag en aansluitend het theorie examen
12:00u: Lunchpauze
13:00u: Praktijk training met machine’s op een uitgezet parcours (buitenterrein)
16:00u: Praktijkexamen
16:30u: Uitreiking certificaten voor de geslaagden van beide onderdelen en evaluatie van de dag
Aan het eind van de dag ontvangen de geslaagde cursisten het certificaat, een samenvatting van de cursus en een week nadien de officiële HR kaart.
Inhoud van de cursus
Deze cursus is geheel gericht op de beroepspraktijk om veilig te kunnen werken met een knik-telescoop of schaar hoogwerker en wordt in zowel een deel theorie- en in praktijktraining gegeven. Tijdens de training wordt er veel geoefend in praktijksituaties. Onze instructeurs zijn afkomstig uit de beroepspraktijk en hebben hierdoor een optimale kennis van het vakgebied. In de cursus worden o.a. de volgende onderwerpen behandeld:
- Vak techniek
- Controle & onderhoud
- Modellen & types
- Rijden met de hoogwerker
- Bediening & gebruik
- Laden en lossen
- Veiligheids- en economische aspecten
- Lastdiagram, stabiliteit